Kosgeb İş Planı Nasıl Yapılır? ÖRNEĞİ FORMU

Kosgeb İş Planı Nasıl Yapılır? ÖRNEĞİ FORMU

İş planı, kurulması planlanan herhangi bir işe dair bilgilerin bulunduğu bir rapordur. Söz konusu bu raporda kurulacak iş ile ilgili tüm detaylar bulunmalıdır. Bu detaylar arasında,  kurulacak işin hangi dala ait olduğu, kurulacak iş ile ilgili gerekli sermaye, çalışacak personel bilgisi, yapılacak işe uygun bir yer temin edilmesi ve bunun pek çok konu bulunmaktadır.

İş kurmak isteyen girişimcilerin başvuracakları yerler arasında ilk akla geleni kısa adı KOSGEB olan, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’dır. KOSGEB amaç olarak iş kurmak isteyen girişimcileri desteklemek ve onları teşvik etmeyi belirlemiştir. Bu nedenle de iş kuracak kişilere maddi olanaklar sağlayan projeleri ile dikkat çekmektedir. Yeni bir iş kurmak isteyen kişiler KOSGEB’e başvuru yaparak faizsiz kredi ya da hibe parası alabilirler. Ancak bunun için yaptıkları başvurunun da kabul edilmesi gerekmektedir. Başvuru yaparken dikkat edecekleri en önemli husus ise kuracakları işe dair tüm bilgileri içeren iş planıdır.

isimi-seviyorum

Bu iş planının sahip olması gereken özellikler ve içermesi gereken bilgiler ise şunlardır:

  1. Özet Bölümü: kuracağımız iş ile ilgili bütün bilgileri içeren kısa bir özet yazılmalıdır. Bu özetin içeriğinde; iş planı hazırlama amacımızı, kuracağımız iş için ne kadar sermaye gerektiği, müşterileri odaklı hedeflerimizi ve yönetimle ilgili deneyimlerimizi anlatmalıyız.
  2. İşletmemizin Geçmişi: işletmemizin kuruluş tarihi ve kuruluşundan bu yana yaptığı faaliyetler bu bölümde anlatılmaktadır. Yeni kurulan bir işletme için yazıyorsak bu işletmenin kuruluşu ile sunacağımız faaliyetlerden bahsetmemiz gerekmektedir.
  3. Sunacağımız Ürünler: işletmemizde ne satacağımız ya da nasıl bir hizmet sunacağımız detaylı bir şekilde anlatmamız gereken bölümdür.
  4. İşletmenin Yönetimi: yönetim kademesi ve personel istihdamı tüm detayları ile anlatılmalı ve açıklanmalıdır.
  5. Pazarlama: oldukça önem ihtiva eden bu bölümde işletmemizin hangi pazara hitap edeceği ve bu pazarda olmak istediği yeri anlatmamız gerekmektedir.
  6. İmalat ve Hizmet Aşaması: üretim ve ürünlerin sunum aşamaları anlatılmalıdır.
  7. Finansal Bilgiler: Ekonomik süreçten bahsedilmesi gereken bölümdür.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir